The creative adult is the child who survived…

Arvid Van Tornout – Goudsmid

“Elk juweel heeft een uniek verhaal dat ik (opnieuw) tot leven laat komen door te luisteren naar jouw wensen. Ik hecht waarde aan juwelen die een speciale betekenis hebben, een memorabel moment in iemands leven weergeven en gemaakt zijn om lang mee te gaan.”

Arvid combineert zijn passie voor juwelen en design, en creëert unieke sieraden met een verhaal waarbij persoonlijkheid en warmte centraal staan. Elke dag opnieuw wordt hij geïnspireerd door verhalen van anderen en ontwerpt hij juwelen die deze verhalen reflecteren. Zijn ontwerpen zijn stuk voor stuk originele creaties.

Zijn eerlijkheid en oprechtheid komen recht uit zijn hart en dit voel je vanaf de eerste seconde. Andere kernwaarden die je tijdens het ontwerpproces en in de juwelen ziet terugkomen zijn betrouwbaarheid, oog voor detail, authenticiteit en passie voor het ambacht.

“Juwelen raken vaak het hart en voor mij is het telkens weer een eer om hier deel van te mogen uitmaken.”

Kortom: de juwelen die Arvid ontwerpt zijn een ode aan unieke verhalen, passie en mooi design.

 

Jouw verhaal, jouw juweel

Mijn hoofddoel is mensen gelukkig maken. Dit kan met een juweel voor jezelf, ringen voor jou en je partner, een verlovingsring voor je geliefde, een uniek rouwjuweel om iemand dierbaar altijd bij je te hebben, …

Samen nemen we de tijd om tot een persoonlijke, one of a kind creatie te komen; samen creëren we een juweel dat uniek is en jouw verhaal vertelt.

Ik kijk er alvast naar uit om je te verwelkomen!

Mijn passie, my guilty pleasure: kwaliteit verzekerd

Elk juweel wordt met veel liefde en tot in het kleinste detail handgemaakt. Bovendien besteed ik ontzettend veel aandacht aan de materialen. Zo wordt elk ontwerp op ambachtelijke wijze uit natuurlijke materialen zoals goud en (half)edelstenen gemaakt om ervoor te zorgen dat je het mooiste resultaat krijgt.

Daarenboven vormen verantwoorde materialen een essentieel onderdeel van het ontwerpproces en werk ik enkel samen met gecertifieerde leveranciers. Dit betekent dat elk juweel wordt vervaardigd uit gerecupereerd oud goud of fairmined goud. Ook de edelstenen voldoen aan gedefinieerde ethische criteria en komen uit conflictvrije gebieden.